Laser VS IPL/SPL
 
 

1.Cum functioneaza epilarea progresiv-definitiva cu laserul sau IPL/SPL?

Radacinile firelor de par sunt ca o fabrica de par a corpului. Ca urmare, daca distrugem radacinile firelor de par, vom sfarsi o generatie de par. La oamenii maturi, radacinile firelor de par nu se regenereaza, cu exceptia cazurilor cand sunt anumite disfuncii hormonale. Deci, daca radacinile sunt distruse, procesul de epilare va fi unul DEFINITIV, fara bulbii pilosi organismul  nefiind capabil sa produca alt par.

Atat laserul cat si IPL/SPL, se bazeaza pe acelasi principiu : deoarece lumina este energie, daca aplicam o lumina (energie) suficienta radacinilor firelor de par, acestea vor fi distruse. Melanina din radacinile de par, deoarece are o culoare inchisa, absoarte DOAR lumina ce are o frecventa la un anumit nivel. Zonele din-prejurul tesuturilor pielii, datorita culorii lor diferite, mai deschise la culoare (culoare pielii tesuturilor pielii si culoarea rosie a sangelui) NU vor absorbi lumina la aceeasi frecventa de care are nevoie melanina.

Ehipamentele laser si IPL/SPL produc o lumina speciala la o frecventa specifica ce este NUMAI SI NUMAI absorbita de melanina din radacinile firelor de par, si NU este absorbita de nici un alt tesut al pielii.

Asa cum este descris mai jos, cu toate ca se bazeaza pe acelasi principiu, datorita unor motive tehnice, exista o diferenta semnificativa intre eficacitatea obtinuta de laser si cea obtinuta de IPL/SPL.

2. De ce este laserul mai eficient  decat IPL-ul/SPL-ul in epilarea progresiv-definitiva?

Laserul reprezinta cea mai eficienta metoda de epilare intrucat:

 

LASER
      IPL/SPL
Lumina pura (o lungime de unda):         Lumina alba (lumini variate):
Produce direct lumina pura cu o unica unda specifica, ce este absorbita de radacinile negre din piele. Ca urmare, poate aplica energie inalta (lumina) in firele de par –fara ca alt tesut sa fie afectat de aceste unde.     Este lumina normala alba cu putere inalta ce intra si iese in intervala scurte (de aceea este numita pulsatie) ce cuprinde multe unde. Pentru a primi undele cu o intensitate adecvata, pentru a distruge radacinile firului de par dar nu si restul tesuturilor pielii, foloseste filtre speciale optice care produc o serie de lungimi de unde. Prin urmare, nu se poate mari intensitatea undelor deoarece apare riscul de a pune in pericol tesuturile din imprejurimi cat si riscul de supraincalzire al lampii. Ca rezultat, energia absorbita de radacinile firelor de par este limitata, iar rezultatul va fi mult mai slab decat cel obtinut prin folosirea laserului.
       
Fascicol perfect, eficient, in linie dreapta, unidirectional:     Lumina de bec dispersata in toate directiile:

Este lumina creata intr-o linie dreapta perfecta (ganditi-va de ex. la luminile rosii ale laserului din filme). Ca urmare, este capabil sa atinga un punct minuscul (de ex. radacina firului de par) cu o eficienta de 100%.     Opus unui fascicul luminos liniar, IPL/SPL se formeaza sub forma de unda luminoasa ce se raspandeste in toate directiile. Ca urmare, nu va merge in linie dreapta si nu va tinti direct radacinile firelor de par, ci mai mult se va crea efectul opus, acoperind o zona mult mai mare si avand o eficienta mult mai scazuta.
 

3. De ce exista atat de multe  IPL-uri/SPL-uri? Care este diferenta fata de laserul Milesman Premium? 

Realizarera unei lumini pulsante este FOARTE simpla, deoarece este nevoie doar de o lampa ce foloseste o lumina simpla, la intensitate mare si un plastic colorat. Deoarece este atat de simplu, producatorii din intreaga lume s-au lansat in producerea acestuia, cu speranta ca vor concura cu laserul datorita preturilor mult mai mici ale IPL-ului/SPL-ului. Cu toate acestea, diferenta de eficacitate dintre ele este mult mai mare, bineinteles in favoarea laserului.

 

 
Share on Google+
Copyright © 2015 EpilareMonreve.ro. Toate elementele grafice, sigla si textul sunt protejate de drepturile de autor. Website realizat de MediaV.ro