Epilare definitiva cu laser
 
 

Salonul nostru foloseste Milesman Premium Laser Diode, aprobat de catre FDA, unul dintre cele mai sigure si eficiente echipamente de indepartare progresiv-definitiva a parului nedorit de pe orice zona a corpului. Eficienta sa este demonstrata stiintific, dupa cum arata studiile desfasurate in cadrul Institutului Wellman pentru Fotomedicina Aplicata (Institut ce apartine Universitatii Harvard.)

Toate detaliile pe care trebuie sa le stiti si informatii despre epilarea definitiva cu laser.

Intrebari frecvente

1. De cate sedinte am nevoie?

Numarul sedintelor depinde de la caz la caz. Dupa o consultatie detaliata si un test pe o suprafata mica, terapeutul nostru va va detalia asteptarile reale in ceea ce priveste eficacitatea tratamentului si numarul de sesiuni necesare. Majoritate femeilor au nevoie de circa 6-7 tratamente, in timp ce pentru barbati sunt necesare circa 9-10 sedinte.

Parul creste in cicluri si aceasta crestere este influentata de mai multi factori, cum ar fi: greutatea corporala, varsta, metabolismul, diferitele medicatii cat si activitatea hormonala si psihologica. Dupa fiecare tratament, cantitatea de par cat si grosimea acestuia se vor reduce, si in cele din urma, progresiv, tot parul va disparea.

Pe baza celor prezentate deja, sunt anumite zone, situatii si cazuri ce implica mai multe sedinte:

• Zona fetei este mai complicata datorita naturii parului.

• Deoarece parul deschis la culoare are mai putina melanina, este de asemenea mai greu de indepartat

• In cazul in care sesiunile sunt facute lunar in loc sa fie pastrata o distanta de 3 luni, vor fi necesare mai multe sedinte deoarece nu va trece suficient timp pentru ca tot parul sa iasa la suprafata

• O intensitate mai mica trebuie aplicata pentru persoanele cu piele inchisa la culoare, deci vor fi necesare mai multe sedinte.

2. Este posibil ca parul sa reapara dupa 4-5 ani?

Epilarea cu laserul este definitiva progresiv. Intr-o proportie de 95% parul tratat nu va mai creste niciodata.

Parul are un ciclu de crestere foarte clar, ce variaza de la 20 de zile la cateva luni de zile. Daca dupa un tratament eficient de indepartare a parului cu laser, parul ce nu mai apare intr-un an de zile nu va mai creste niciodata. Doar o dereglare hormonala ar putea fi singura explicatie ce ar justifica o crestere evidenta a parului, la cativa ani dupa terminarea (cu succes) a tratamentului.

3. De cat timp este nevoie intre tratamente?

Depinde de zona pe care se aplica tratamentul. Aproximativ 3 luni pentru epilarea corporala si 5-6 saptamani pentru cea din zona faciala, unde ciclul de crestere al parului este mai scurt.

4. Este indicat sa ne bronzam INAINTE de tratament?

Cu cat pielea este mai deschisa la culoare, cu atat tratamentul este mai eficient. Soarele inchide culoarea pielii, dandu-i o mai mare concentratie de melanina, ce absoarbe lumina si o transforma incaldura. Cu cat exista mai mult melanina, cu atat tratamentul trebuiefacut cu o intensitate mai scazuta, iar efectul dorit va fi unul mai redus.

Este important de observat faptul ca Milesman Premium este unul dintre putinele lasere concepute si pentru pielea inchisa la culoare, sau chiar foarte inchisa. Cu toate acestea, daca pielea este bronzata, epilarea cu laserul va fi mult mai conservativa si deci va necesita mai multe sedinte pentru a se ajunge la rezultatele dorite.

5. Este indicat sa ma bronzez dupa tratament?

Soarele este un factor agresiv pentru piele, la fel cum este si laserul. Dupa o sedinta cu laserul, este recomandat sa protejati pielea pana cand aceasta isi revine, adica un interval de 24- 72 ore de la inceperea tratamentului. Ca urmare, in aceasta perioada este recomand SA NU VA EXPUNETI LA SOARE sau, in cazul expunerii, sa folositi o crema cu factor de protectie minim 30.

6. Este necesar sa fiu rasa pe zona ce urmeaza a fi tratata cu laserul?

Da. Pentru epilarea cu laserul Milesman Premium, este necesar ca parul sa fie ras chiar in ziua de tratament de tratament. Cu cat parul este mai bine ras, cu atat epilarea va fi mai putin dureroasa si mai eficienta.

7. Ce se intampla daca nu vreau se ma rad pe fata?

De obicei, femeilor le este teama sa se rada pe fata. In acest caz, noi le sfatuim sa foloseasca crema epilatoare sau foarfeca, si in niciun caz parul nu trebuie smuls cu ceara, penseta sau aparat. Nu este niciun pericol sa se rada zona ce urmeaza a fi epilata definitiv intrucat radacina va fi distrusa in totalitate cu laserul.

8. Cum ar trebui sa ma pregatesc inainte de tratament?

Laserul are ca si obiectiv pigmentul din firele de par si din piele. Deci, este important sa nu aveti nicun fel de bronz, fie ca acesta este natural sau artificial. Daca sunteti bronzat, ar trebui sa asteptati cel putin 2 saptamani dupa ultima expunere la razele UV, pana cand nu mai exista niciun fel de activitate la nivelul melaninei. Este de retinut ca acest fapt trebuie luat in calcul strict din motive economice si nu din cauze medicale/tehnice: cu cat pielea dumneavoastra este mai putin bronzata, cu atat putem aplica mai multa putere atunci cand folosim laserul, ceea ce face tratamentul mult mai eficient.

Daca va pensati sau folosit ceara, ar trebui sa va opriti cu 4 saptamani inainte de tratament si sa folositi ca si metoda de indepartare a parului raderea parului. Zona tratata trebuie sa fie rasa in aceeasi zi in care este facut tratamentul. Trebuie sa evitati sa aplicati in zona ce va fi tratata, parfum, deodorant sau orice alta substanta potential iritanta, atat inainte cat si imediat dupa tratament. Toate aceste masuri vor reduce riscul reactiilor adverse.

9. Pot fi tratate cu laserul toate partile corpului?

Da – inclusiv zona barbiei si buzei superioare, obrajii, picioarele,bratele, axilele si spatele, cat si zonele sensibile cum ar fi urechile, nasul, pieptul si zona inghinala.

10. Se poate indeparta si parul alb, blond sau rosiatic?

Parul alb, blond sau rosiatic NU SE POATE indeparta folosind lumina sau photothermolys. Motivul este absenta melaninei. Daca nu exista melanina nu este nicio posibilitate de absorbire a luminii si de a o transforma in caldura, acesta fiind fenomenul ce produce eliminarea radacinii piloase.

11. Care sunt efectele secundare?

Cea mai comuna reactie adversa este inrosirea pielii, efect ce poate dura pana la 72 ore maxim. Foarte rar, pot aparea basici, dar acestea vor disparea in cateva zile. La anumite tipuri de ten, pot aparea anumite schimbari de culoare a pielii caz in care, pentru prevenirea acestei reactii, veti fi indemnat inainte de epilare sa folositi anumite tratamente. Deoarece pielea fiecarui individ in parte raspunde diferit, noi incercam ca intotdeauna sa efectuam atent un test anterior pentru a ne asigura ca nu vor fi niciun fel de reactii adverse in timpul tratamentului.

12. Ce este edemul perifolicular ce apare dupa tratament?

Edemul perifolicular este o mica inflamatie ce apare exact in zona foliculului de par (de aceea este numita perifolicular). Aceasta inflamatie apare deoarece firul de par a trecut printr-o crestere intensa de temperatura datorata transformarii luminii in caldura. Important: edemul perifolicular NU este un efect secundar sau o reactie adversa (adica un efect nedorit), din contra, este un semn ca tratamentul a fost benefic si ne arata faptul ca parul s-a comportat corect, ca un transmitator.

Daca laserul produce edemul perifolicular, aceasta inseamna ca este puternic si benefic. Edemul tine intre 24-72 ore si sunt folosite creme hidratante sau calmante pentru indepartarea lui.

13. Ce este recomandat dupa tratament?

 Este recomandat folosirea unei creme calmante sau a unui produs hidratant.

Daca iritatia creeaza disconfort sau mancarime este recomandata o crema cu corticoizi pentru uz extern. In cazul aparitiei de basicute este recomandata o crema cu antibiotic sau cu efect foarte hidratant, pe zona afectata.

14. Este normal sa ne creasca fire de par in urmatoarele zile dupa tratament, in zonele epilate?

Da. Radacinile firelor de par sunt distruse, asa ca firele respective ce raman sub piele vor iesi la suprafata si vor cadea intr-o perioada de 14-21 zile dupa tratamentul de epilare.

15. Tratamentul este sigur?

Da. Laserele au fost folosite in medicina si centre estetice de mai bine de 30 de ani si nu exista nici un fel de evidente care sa arate ca tratamentul poate duce la disfunctiuni ale pielii. Cercetari clinice cu privire la epilarea cu laserul au aratat faptul ca aceasta este o metoda foarte sigura cu un efect minim de reactii adverse.

16. Cum este tratat firul de par subtire sau velusul?

Firul subtire este foarte dificil de tratat cu orice fel de laser. Motivul este concentratia de melanina pe care acesta il contine si care NU este suficienta pentru a cauza o crestere intensa in temperatura in firul de par care sa elimine eficient bulbul pilos.

De aceea este important ca atunci cand parul este gros sa fie tratat cu un laser cu putere mare. Folosirea unor aparate IPL/SPL cu intensitate mica, poate reprezenta un risc in eliminarea parului deoarece in loc sa-l elimine, il subtiaza, eliminand cantitatea sau incarcatura de melanina necesara pentru ca parul sa obtina temperatura corecta pentru a distruge radacina parului.

17. Pentru cine este contraindicat tratamentul?

Ca si regula generala, tratamentul cu laserul trebuie aplicat pe o piele sanatoasa ce nu a fost supusa anumitor iritatii/tratamente, deci nu este indicat ca pielea sa fi fost tratata recent cu peelinguri chimice sau cu un laser CO2 in ultimele 6 luni de la inceperea tratamentului. De asemenea nu este indicat persoanelor care iau Roacutane sau orice gen de medicamente sensibile la lumina (ce reactioneaza cu lumina). Pielea cu rani/iritatii/vanatai/psoriasis, NU trebuie tratata cu laserul.

De asemenea, laserul nu trebuie aplicat pe suprafetele epilate cu ceara sau aparat electric, intrucat nu exista par pentru a transmite energia. In acest caz, epilarea cu laserul NU este contraindicata din motive de reactii adverse, ci din motive de eficacitate a tratamentului de epilare.

 

 
Share on Google+
Copyright © 2015 EpilareMonreve.ro. Toate elementele grafice, sigla si textul sunt protejate de drepturile de autor. Website realizat de MediaV.ro