Echipamente
 
 

Afla despre diferentele dintre diferitele tipuri de laser diode.

Intrebari frecvente:

1. Ce tipuri de lasere pentru indepartarea parului exista in momentul de fata?

Momentan sunt 3 feluri de lasere folosite pentru epilarea definitiva a parului nedorit. Toate 3 produc lumina pura la o anumita frecventa, dupa cum urmeaza:

Laserele diode: acestea produc lumina la o frecventa de 810 nm.

Laserele Alexandrite: acestea produc lumina la o frecventa de 750 nm.

Laserele ND Yag: acestea produc lumina la o frecventa de 1.064 nm.

 2. Sunt toate laserele diode la fel? Comentarii cu privire la Milesman Premium vs. alte lasere diode

Laserele diode sunt echipamente de laser ce creaza lumina de laser printr-un sistem diode la o frecventa de 810nm.

Cu toate acestea, un laser diode este doar o parte din echipamentul necesar pentru a se ajunge la rezultate optime de indepartare a parului. Pe langa diode de 810 mn, pentru ca epilarea cu laserul sa fie eficienta, este nevoie ca acesta sa emita foarte multa putere intr-o perioada scurta. Exista foarte multe lasere diode care nu dispun de puterea necesara si, drept urmare, vor obtine rezultate, dar acestea vor fi departe de rezultatul dorit. De exemplu, laser pointers sunt diode, dar mai mult ca sigur nu pot fi folosite ca si lasere de indepartare a parului.

Unul dintre cele mai eficiente moduri de a afla daca un laser DIODE este sau nu eficient in indepartarea parului este compararea a doi parametrii:

PUTEREA LASERULUI in wati si SUPRAFATA varfului de aplicare.

Cateva exemple de diodes:

- MILESMAN: 2000 W si 10mm x 10mm = este capabil de  40 Jules/cm2 in 20 mili-secunde

- SOPRANO: 600 W si 12mm x 10mm = este capabil de 40 Jules/cm2 in 80 milisecunde (de 4 ori mai putina putere in comparatie cu Milesman)

- SYNERON E-LASER: 500W si 12mm x 10mm = este capabil de Jules/cm2 in 100 milisecunde (de 5 ori mai putina in comparatie cu Milesman)

- ASCLEPION MEDIOSTART: 500W si 12mm de Ø = este capabil de 40 Jules/cm2 in 100 milisecunde (de 5 ori mai putina putere in comparatie cu Milesman).

3. Care este diferenta dintre Milesman Premium si Soprano?

Diferenta este foarte importanta cu toate ca amandoua sunt lasere diode, Milesman Premium are 2000W comparat cu Soprano care are 600W, ceea ce inseamna ca Milesman Premium este de 5 ori mai puternic decat Soprano.

Cand vorbim despre putere in W, ne referim la PUTEREA OPTICA, cu alte cuvine, puterea pe care laserele diode o emit, si nu puterea necesara de catre alte elemente electrice.

Puterea de racire a laserului Milesman este foarte puternica si nu necesita sistem de racire cu aer  suplimentar, asa cum o face Soprano.

4. Este sistemul Soprano SHT intr-adevar extrem de eficient, cu cele 10 impuscaturi pe secunda?

Acest sistem consta in producerea mai multor pulsatii la intensitate mica, de mai multe ori in aceeasi zona. Varful laserului este folosit, miscandu-l inainte si inapoi, in timp ce impusca 10 impuscaturi de cate 2-4J/cm2, fiecare/secunda.

Acest sistem NU a fost dovedit eficient din punct de vedere stiintific. Incercand sa producem pulsatii intre 2-4 J/cm2 in zone mari, miscand aparatul repede, nu are niciun sens, deoarece cand aparatul trece peste o zona deja tratata, nu ramane niciun fel de energie din trecerea precedenta.  Ca urmare, problema este faptul ca este foarte putina energie si foarte mult timp intre impuscaturi.

5. Care este diferenta dintre Milesman Premium si Lightsheer?

Amandoua sunt similare si eficiente, dupa cum arata studiile Institutului Wellman pentru Medicina aplicata (Institut din cadrul Universitatii Harvard). Cu toate acestea, Milesman Premium este o generatie mai noua, o varianta imbunatatita a laserului Lightsheer :

este de 2-2.5 ori mai rapid

temperatura varfului este de cca. 10 ori mai rece, ceea ce face epilarea mai sigura si mai putin dureroasa pentru client.

6. Care este diferenta dintre Milesman Premium (laser diode) si Cynosure (laser Alexandrite)?

Milesman Premium este un diode ce foloseste o frecventa de 810 nm. Laserul este transmis in piele printr-o fibra optica. Se foloseste un dispozitiv de racire a aerului, pentru racirea pielii. Varful este rotund si are cateva tipuri ce pot fi schimbate, cu marimi diferite intre 8nm- 15nm in diametru. Pulsul este variabil si poate ajunge pana la 300  milisecunde. Acest echipament are o varianta Neodymium Yag cu multe optiuni pentru tratarea pielii inchise la culoare.

Avantajele laserului Milesman in comparatie cu Cynosure Elyte sunt urmatoarele:

Milesman poate emite pana la 60J/cm2 in 30 milisecunde si la o viteza mare;

In ceea ce priveste Cynosure Elyte, cu cat varful este mai mare, cu atat mai mica este densitatea de energie, deci poate produce maximul de 25J/cm2 pe diametru. Aceasta inseamna ca daca se foloseste varful mare pentru tratarea zonelor mari, aceasta densitate de energie nu poate fi depasita.

Milesman are pulsatii medii si lungi, astfel incat pielea inchisa la culoare poate fi tratata. Contrar acestora, datorita pulsatilor scurte pe care le foloseste Cynosure Elyte, acesta nu poate trata pielea inchisa la culoare. Daca Neodymium Yag este folosit, rezultatele nu vor fi la fel de bune ca in cazul laserului Milesman.

Milesman are un sistem de racire constant. Cynosure Elyte are un sistem ce produce aer rece. Sistemul constant de racire folosit de Milesman este mai bun deoarece zona tratata poate fi racita pentru un timp mult mai indelungat, deoarece se raceste in timpul impuscaturilor.

Sistemul de racire consta in crearea unui jet de aer rece ce este impuscat in piele pentru a o raci.

7. Care este diferenta dintre Milesman Premium si laserul Neodinium Yag (“ND Yag”)?

Laserul NEODYMIUM Yag are o frecventa de 1064 nanometrii. La acea frecventa apa incepe sa absoarba lumina si sa o transforme in caldura. Aceasta este o problema serioasa deoarece, in loc sa incalzeazca melanina, care este si scopul dorit, apa creste temperatura, astfel producand urmatorul efect:

Poate sa fie neplacuta si dureroasa, deoarece majoritatea epidermei este compusa din apa.

De asemenea, celulele stem responsabile pentru cresterea parului nu se incalzesc suficient pentru a fi distruse, deoarece melanina, dupa cum am mentional mai sus, nu creste temperatura.

Este esential de remarcat faptul ca evolutia tehnologiei folosite de Neodymium Yag este mult mai avansata decat cea a tehnologiei diode. Ca urmare, daca laserul ar fi eficient, Neofymium Yag ar fi cu siguranta implementat la nivel global. Astazi, pe langa multele incercari de a influenta doctorii sa foloseasca Neodymium, rezultatele au fost foarte dezamagitoare.

8. Care este diferenta dintre Milesman Premium si Candela Gentle Laser?

Milesman Premium este un diode cu o frecventa de 810 nm. Laserul este in piesa de mana (pistol) si trece printr-un safir rece, care la contactul cu piele, o raceste. Acest varf este in forma patrata si masoara 10 mm X 10 mm; pulsul este variabil- de la 5 milisecunde la 400 milisecunde.

Candela GentleLaser este un laser alexandrite, cu o frecventa de 755 nm. Lumina laserului se transmite in piele printr-o fibra optica. Exista un gaz de racire sau un dispensar cryogen in piesa de mana, aplicat inainte si dupa tratament pentru a  raci pielea. Pistolul este in forma rotunda si exista cateva varfuri de diferite marimi ce pot fi schimbate, ce variaza de la  8mn la 18 mn in diametru. Pulsatiile sunt fixate la 3.5 milisecunde. Echipamentul are un Neodymium Yag (Gentle Laser) pentru tratarea pielii inchise la culoare.

Avantajele laserului Milesman Premium in comparative cu Candela Gentle Laser sunt urmatoarele:

Milesman poate emite pana la 60J/cm2 in 30 de milisecunde la o viteza mare. Cu Candela, cu cat varful este mai mare cu atat mai putina intensitate de energie poate oferi, deci poate emite un maxim de 20 J/cm2 pentru un diametru de 18 nm. Aceasta inseamna ca daca varful mai mare este folosit pentru tratarea zonelor mai mari,  aceasta densitate in energie nu poate fi oricum depasita.

Milesman are pulsatii medii si lungi, pentru tratarea pielii inchise la culoare. Contrar, deoarece foloseste o singura pulsatie, Candela NU poate trata o piele inchisa la culoare. Daca Neodymium Yag este folosit, rezultatele nu vor fi bune.

Milesman are un sistem de racire constant. Candela foloseste un gaz cryogen care nu este constant, ce este aplicat inainte si dupa tratament.  Sistemul constant de racire folosit de Milesman este mai bun deoarece zona tratata poate fi racita pentru un timp mult mai indelungat,  racirea facandu-se  in timpul impuscaturilor.

 

 
Share on Google+
Copyright © 2015 EpilareMonreve.ro. Toate elementele grafice, sigla si textul sunt protejate de drepturile de autor. Website realizat de MediaV.ro